Vifter og ventilasjon

Vifter for kjøling om sommeren og spredning av varmen om vinteren. En vifte er ikke bare en vifte. Les mer om hva du bør tenke på når du skal velge vifte til ditt bruk.

DC eller AC viftemotor? Én liten bokstav kan gjøre en stor forskjell. En vifte med DC-motor er en vifte med likestrømsmotor. Dette gir mange fordeler: Mer stillegående* Lavere strømforbruk * Bedre regulering / flere viftenivåer

Vifter med AC-motor er billigere, men er også mer «gammeldags».

Lydnivå: Lyd er ikke bare et tall, men det kan oppfattes individuelt. Dyre kvalitetsvifter har ofte lavere lyd og mer behagelig lyd. Om lyd er viktig for deg, så velg en vifte med DC-motor og gjerne en som har merkeordningen «Quiet Mark».

Design: Vifter kommer i alle utførelser. Velg et design du liker og som passer din stil. Ønsker du det litt retro, så se på MeacoFan. Ønsker du en strammere, moderne og mer minimalistisk stil, så se på viftene fra Boneco.

Spredning av luften: Hvordan vil du spre luften? Blåse rett frem? Svinge side til side? Svinge opp og ned i tillegg? Blåse rett opp, og la taket spre luften?