Oras´ produkter er utviklet for å ivareta den livsviktige vannressursen,

Oslo kommune ber innbyggerne spare på vannet: Lite nedbør har ført til akutt vannmangel i Oslo. Nå ber kommunen innbyggerne om å spare på vannet ved å dusje kortere og slå av kranen ved tannpuss. - Vi har kraner og dusjer som bidrar nettopp til å redusere vannforbruket uten at forbrukerne trenger å foreta seg noe, sier Susanne Karine Halck, Marketing Specialist hos Oras Norge.

oras1

  Det er bekymringsfull vannmangel på Østlandet, og Oslo kommune oppfordrer innbyggerne til å redusere vannforbruket.
  - Våre produkter er skapt nettopp for ta vare på den livsviktige vannressursen, sier Susanne Karine Halck, Marketing Specialist hos Oras Norge.

  «Kjære Oslo! Akkurat nå har vi mindre vann enn normalt, og vi trenger din innsats for å spare vann! Dusj kortere, slå av kranen ved tannpuss og unngå vanning av plen. Gjør det for Oslo, så har vi fortsatt vann til de viktigste tingene i våre liv», skriver hovedstadskommunen i en SMS til innbyggerne.

  Kommunen påpeker at det ikke er noen fare for at vannet forsvinner fra springen, men med unormalt lite vann i Oslos vannmagasiner på grunn av lite nedbør, ønsker de å være før var. For å unngå å havne i en kritisk situasjon, ber de om innbyggernes hjelp ved å spare mer på vannet i hverdagen.

  Oslo er imidlertid ikke alene om denne situasjonen. I Østlandet er fyllingsgraden i vannmagasinene nede i 10 prosent, og den er bekymringsverdig lav også på Sør- og Vestlandet. Så oppfordringen om å spare på vannforbruket, gjelder store deler av den norske befolkningen.
   

  Skapt for redusere vannforbruket

  En av Oslos oppfordringer, er å ta kortere dusjer, skru av vannet mens du såper deg inn, eller tar i sjampo. Ifølge kommunen, kan du spare 22 000 liter vann i året om du eksempelvis dusjer 5 minutter i stedet for 10. Til sammen for Oslos innbyggere, blir det 15,4 milliarder liter årlig!

  - Selv om vi har lett for å ta det for gitt, er ikke vann en ubegrenset ressurs i dette landet. Å spare på vannet uten at det går ut over komforten, har vært grunnleggende i Oras` innovasjon og produktutvikling, sier Halck.

  Hun trekker spesielt fram den prisbelønte Oras Hydractiva Digital hånddusj, som nettopp er designet for å hjelpe deg med å spare vann med minimal innsats. Den integrerte skjermen gir tilbakemelding i sanntid om ditt vann- og energiforbruk.
   

  - Ved å koble dusjen til en app, får du et helt nytt forhold til vann, og du kan sette deg mål for vannforbruk, samt få data om bruk over tid og tilgang til tips om å spare vann. Det gjør det gøy å spare vann og samtidig redusere kostnadene. Vi bruker mer energi på ett minutt i dusjen, enn om vi lar lyset stå på hele dagen minner hun oss om.

   

  Berøringsfrie kraner
  Å slå av krana mens du pusser tennene for å spare vann, er en annen oppfordring Oslo kommune har sendt ut til innbyggerne. En svært enkel måte å spare vann på, men likevel vanskelig å huske om du har en tradisjonell kran.

  - Oras SMART er en ny generasjon berøringsfrie kraner hvor vannet skrus av og på med sensorer. Dermed kan du pusse tenner med god samvittighet uten å slå vann av og på eller fysisk være i kontakt med kranen. Det er også svært hygienisk. Innebygd Bluetooth-teknologi i kranene gjør det også mulig å koble disse til en app som en del av sikkerheten og komforten, samtidig som du reduserer vann- og energiforbruket med et tastetrykk.

  Trykk her for å se Oras produktene.