terjesen2
Terjesen

Rørleggertjenester

Alt du trenger av rørleggertjenester

Vi tilbyr alt fra enkle oppdrag som utskifting av kjøkkenkraner og dusjarmatur til montering av varmepumper og utendørs spa, samt mer komplekse VVS-installasjoner.

Vi har også døgnbemannet vakttelefon hvis du har behov for akutt hjelp.
980 99 000


Tips og råd

Hovedstoppekran
Merk hovedstoppekranen tydelig og påse at alle familiemedlemmer vet hvor den er og kan bruke den om det oppstår en vannlekkasje.
Husk at alle hus har også utvendig hovedstoppekran. Husk hvor den er.

Utevann
Ved montering av frostfri utekran er det viktig at kunde fjerner Gardena nippel eller tilsvarende på kranen før det blir frost på høsten.

Vinter og frost
Steng lufteluker/kjellervinduer/dører etc. Er man usikker på om det kan fryse sett et glass vann i rommet (eventuelt et termometer). Vannet fryser ved kuldegrader og ved fare for frost i rørene må tiltak iverksettes. Huseier har ansvar for at huset er oppvarmet og/eller at hovedstoppekran er stengt.

Hva kan skje dersom kranen står og drypper?
Dersom kranen drypper, bør man skifte eller reparere denne relativt raskt. Går det for lang tid, kan kranen bli ødelagt.

Tilstoppede servantavløp og sluk
Dette forårsakes først og fremst av såpe/ fettrester og håravfall og kan enkelt forebygges ved at du alltid etterskyller ekstra med varmt vann hver gang etter bruk.
Fjern håravfall i servant/ badekar og dusjkarventil med en gang. Rengjør sluken regelmessig ved å ta av slukristen og fjerne smusset. Etterskyll godt med varmt vann. Vannlåsen under servantavløpet må også rengjøres av og til. Vær forsiktig når vannlåsen settes sammen igjen, slik at den ikke blir lekker. Skyll godt med varmt vann. Dersom du må ty til spesialmidler som åpner tilstoppede avløp, har vi midlene du trenger. Unngå midler som inneholder natriumkarbonat/ natriumoksyd. Disse kan føre til forsteninger av det som skal fjernes, og gjøre vondt verre

Rengjøring av kraner
Flekkete og tilsmussede kraner er enkelt å unngå. Gjør det til en vane å skylle av såpesprut og lignende på kranen med varmt vann hver gang etter bruk.
Unngå vaskemidler som er alkaliske eller inneholder slipemidler. Kalkflekker kan du forsøke å fjerne med vanlig husholdningsedikk. Etterskyll og tørk etterpå. Overflater på forkrommede og lakkerte flater kan skades når midler med visse kjemiske sammensetninger benyttes.

Ta vare på avløpsrørene
Avløpsrør er ofte laget av plast og tåler ikke for høye temperaturer. Du bør derfor være forsiktig med å helle kokende varmt vann direkte i avløpet. Fett som skylles ned i avløpet
kan feste seg og føre til tette rør. Tørk gjerne av fettholdig matrester før du skyller oppvasken.
Tette avløp skal renses med flytende avløpsrens.

Vannlås
Ved vekselvis bruk av varmt og kaldt vann kan vannlåsen løsne litt. Etterstram med jevne mellomrom. Rørlegger kan vise deg hvordan dette gjøres.

Varmeanlegg
Påse at det er riktig vannmengde (trykk i anlegget).
Kjør sirkulasjonspumpa minst en gang i sommerhalvåret.
Varmepumper bør ha regelmessig service for sjekk av bla. kompressor og kjølemedier.
Romtermostater har som oftest batterier som må skiftes ut regelmessig.