terjesen2
Terjesen

Tips & Råd

Badespeil som dugger

Dette kan skyldes dårlig ventilasjon i rommet, mangelfull ventilasjon eller utilstrekkelig luftutskiftning. Dårlig ventilasjon kan over tid medføre mugg- og fuktskader, og bør utbedres permanent.

Enten ved installasjon av en baderomsvifte, eller ved å se på løsninger hvor du varmeøkonomisk kan dra nytte av den luften som tas ut av baderommet


Misfargede flisfuger

Dette kan være vanskelig å unngå i områder som er utsatt for såpesprut. Dusjplassen er mest utsatt. Forebygges ved at veggene i dusjplassen alltid skylles med hånddusjen etter en dusj.

Har du først fått misfargede fuger, er grundig rengjøring av fugene eneste utvei. Bruk kraftig rengjøringsmiddel og skyll godt etterpå. Det finnes såkalte fugefornyere i handelen. Disse kan med fordel brukes, men uansett er grundig rengjøring av fugene nødvendig først. Fuger på gulvfliser er som regel mest utsatt. Hjelper ikke grundig rengjøring, kan du forsøke rengjøringmed kaustikksoda. Skyll godt – men forsiktig – med mye vann etterpå. Vær ekstra forsiktig med sprut – både av hensyn til deg selv og på eventuelt utstyr i nærheten.

Sklisikre badekar og dusjkar

De færreste har kar hvor bunnen er sklisikret fra fabrikk. Mange frykter derfor våte, glatte badekar og dusjkar.Dette kan løses enkelt ved anskaffelse av en antiskli-matte i gummi eller pvc som legges på bunnen i karet. Alternativet er små antiskli-brikker som du fester flere av i bunnen på karet slik at de dekker flaten du ønsker. Støttehåndtak for å feste på vegg kan også være et egnet hjelpemiddel.